Pulled veggie- Vivera

pulled veggie

Toen ik laatst door de Jumbo liep zag ik deze ineens liggen! Een plantaardige versie van de welbekende Amerikaanse ‘pulled pork’. De laatste tijd zie ik het overal; op broodjes, in salades, als hoofdgerecht en ga zo maar door. Pulled pork is helemaal gehyped op het moment. Helaas is dit natuurlijk niet vegan. Maar niet langer getreurd want Vivera is dus met deze plantaardige versie gekomen! Pulled veggie!

Ik kon hem natuurlijk niet laten liggen. Ik heb hem meteen dezelfde dag nog uitgeprobeerd. In dit artikel zal ik hem reviewen en jullie nog wat algemene info geven!

Ten eerste vind ik het zo fijn dat het binnen een paar minuutjes op tafel staat. Normaal is pulled pork een recept wat veel tijd kost omdat de kip langzaam helemaal gegaard wordt. Met deze pulled veggie is het alleen een kwestie van het in een pannetje doen en klaar is Kees. Ideaal dus voor een snelle maaltijd.

Ik heb de pulled veggie op een broodje gedaan en deze belegd met sla, tomaat, paprika en komkommer. Een sausje vond ik niet nodig want bij de pulled pork zit al een lekkere saus. Bij dit broodje heb ik een tomatensoepje gemaakt.

2017-10-07 19.22.35

De smaak vond ik zelf erg goed! Volgens mij komt het goed in de buurt van echte pulled pork. De saus maakt het helemaal af. Ik proef persoonlijk niks terug van een ‘typische soya smaak’ waar ik mensen nog wel eens over hoor klagen bij vleesvervangers. Ook heeft de ‘pulled veggie’ een hele lekker structuur. Precies alsof je heerlijk zacht, lang gegaard, warm vlees aan het eten bent. Het enige nadeel is dat ik hem erg zout vond.

Nu zal ik even de voedingswaarden van pulled pork zelf en deze vervanger met elkaar vergelijken:

VOEDINGSWAARDE PULLED VEGGIE per 100g
Energie 502 kJ / 119 kcal
Vetten 0,4 g
waarvan verzadigd 0,1 g
Koolhydraten 12,6 g
waarvan suikers 7,7 g
Eiwitten 13,9 g
Zout 1,4 g

VOEDINGSWAARDE PULLED PORK

Energie 691 kJ / 165 kcal
Vet 8.4 g
Waarvan verzadigd 3.4 g
Koolhydraten 4.5 g
Waarvan suikers 3.9 g
Eiwitten 17 g
Zout 1.7 g

Je ziet dat het aantal calorieën vrij dicht bij elkaar ligt. Wel zit er een groot verschil in de hoeveel vet. De veganistische versie bevat veel minder vet dan de normale! Wat ook meteen opvalt is dat de veganistische versie wel een stuk meer suiker bevat. Qua eiwitten scoort de veganistische versie best hoog dus in dat opzicht een goeie vleesvervanger! Als je kijkt naar de hoeveel zout zie je dat beide producten tamelijk veel zout bevatten.
Ik vind het moeilijk om aan te geven welke het gezondste is. De veganistische versie bevat namelijk een stuk minder vet maar wel veel meer suiker.

Al met al ben ik aardig enthousiast over dit product! Voor een snelle en makkelijke maaltijd is het ideaal. Je kan er ook heel veel kanten mee op. Je kunt er talloze broodjes mee maken maar het is ook lekker in bijvoorbeeld een salade. Je kunt het dus eten als avondeten maar natuurlijk ook als lunch. Ik zou het niet elke dag kunnen eten maar eens in de zoveel tijd komt het er wel in 😉 Door het hoge gehalte aan suiker is het niet de gezondste vleesvervanger maar ook zeker geen ongezonde. Het bevat namelijk niet zoveel calorieën en erg weinig vet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s