Vegan hotspots Haarlem + dagje weg tips

2017-10-16 15.29.11

Toen het weerbericht aangaf dat het zonnetje zou gaan schijnen hebben mijn moeder en ik ons ov-pasje er weer bij gepakt en zijn we een dagje naar Haarlem gegaan. Hier hebben wij bij 2 vegan zaakjes gegeten waar ik jullie veel meer over ga vertellen in dit artikel! Verder heeft Haarlem nog een heleboel meer vegan zaakjes, 1 dag is dus veel te kort om alles te zien en te proeven 🙂 Ik hoop dat ik snel nog eens terug kan gaan om alle andere zaakjes uit te proberen. Maar nu eerst even over de zaakjes waar ik wel heen ben geweest en een paar leuke tips om je een dagje te vermaken in Haarlem!

By Lima

 

Ik had hier al eerder meer over gehoord, dus ik was erg benieuwd wat dit zaakje te bieden had. Ze hebben allereerst een hele lekkere kaart met veel veganistische opties. Niet minder belangrijk: ze hebben het zaakje ook heel erg gezellig ingericht! Overal kun je leuk zitten, omringt door leuke quotes en versiersels. Ook kun je hier een kaartje schrijven en op de post doen, hoe leuk is dat?

2017-10-16 13.07.05

Omdat wij weer eens niet konden kiezen en zoveel mogelijk wilde proeven hebben we besloten als lunch een ontbijtplankje te delen. Normaal gesproken was het plankje niet vegan maar dit hebben ze speciaal voor ons zo gecostumized dat dit wel het geval was. Super service dus ook 🙂
Uiteindelijk bestond ons plankje uit een kopje vegan yoghurt met nootjes en appel, een stukje bijzondere en frisse taart en een heerlijke toast met avocado, granaatappel pitjes getopt met kruiden. Erg lekker allemaal!

2017-10-16 13.11.53

By Lima ligt ook erg centraal. Vanaf het grote plein met de kerk hoef je alleen een zijstraatje in te gaan en je bent er. Ideaal dus als je een dagje in het centrum van Haarlem bent.

Wanneer je even snel iets uit de hand wilt eten of als je iets voor thuis mee wilt nemen, dan kun je hier ook al het lekkers afhalen.

Adres: Zijlstraat 65, 2011 TL Haarlem
https://by-lima.nl/

Blender

 

Toen we door Haarlem liepen keek ik telkens snel bij elk zaakje of hun kaart vegan opties had. En ja hoor bij deze was het raak! Ik had verder nog nooit ergens gelezen over dit zaakje maar ze hebben een heleboel heerlijke vegan opties! Van wafels tot broodjes. Allemaal in teken van gezond eten. Om het helemaal af te maken zijn al hun zoetigheden suikervrij. Heerlijke (huisgemaakte!) taarten gezoet met bijvoorbeeld dadels.

2017-10-16 16.52.06

Omdat wij het kleine ontbijtplankje hadden gedeeld als lunch, kregen wij aan het einde van de middag toch nog wat trek. Hier hebben we gebruik van gemaakt en zijn nog snel wat gaan eten bij Blender. Wij zijn uiteindelijk gegaan voor de ‘springroll’ en hebben deze ook gedeeld. Hierbij namen wij ook twee fruitige sapjes. De springroll was lekker gevuld met avocado, mango, cashewnoten, sla, taugĂ©, koriander en een sausje. Deze combi was verbazingwekkende lekker! Ook de sapjes waren heerlijk. Ze hadden net wat eigens door het toevoegen van kaneel en munt.

Je kunt hier super leuk zitten. Ook buiten is er een klein terras (daar zaten wij lekker in de zon 🙂 ). Het ligt op een mooie locatie naast het water.

Adres: Kleine Houtstraat 138, 2011 DS Haarlem
http://blender-haarlem.nl/

Ook hebben ze de grote ketens die vegan aanbod hebben:

Yoghurt barn
Bagels and beans
Anne en max

In mijn post over Leiden vertel ik wat meer over deze drie grote ketens! Lees hier

Wanneer ik nog een keer in Haarlem ben zal ik snel een deel 2 maken!

En nog veel meer…

2017-10-16 13.56.35

Voor de rest heb ik wel een paar leuke vegan zaakjes gezien waar wij helaas niks van de kaart hebben kunnen proeven. Neem bijvoorbeeld dit super leuke barretje: MICA
Hij was helaas dicht op maandag, maar de kaart zag er veel belovend uit.

Wanneer ik nog een keer in Haarlem ben zal ik snel een deel 2 maken!

Tips dagje Haarlem

Het centrum van Haarlem ligt erg dicht bij het station. Het is een heel mooi oud centrum. Je kunt in Haarlem heel goed shoppen. Je hebt er namelijk niet alleen leuke grote ketens maar ook heel veel schattige kleine boetiekjes en vintage winkels. De grote winkelstraat, waar alle grote ketens zitten, heeft veel zijstraatjes boordevol leuke kleine zaakjes. Persoonlijk vind ik die kleinschaligere winkels met unieke items een stuk leuker.

Wat een leuke tip is wanneer het lekker weer is, is het huren van een fiets of bootje! In Haarlem kun je heerlijk varen. Je hebt in Haarlem meerdere mogelijkheden om een bootje te huren. Bij bijvoorbeeld greenjoy huur je een elektrische sloep! Ook nog eens beter voor het milieu 🙂

 

Wij huurde vandaag een fiets. Ook hier heb je meerdere aanbieders van in Haarlem. Maar wij zijn niet bij één van deze aanbieder geweest maar hebben een ov-fiets gehuurd in het station van Haarlem. Die kun je gemakkelijk meenemen en er de hele dag gebruik van maken. Het kost slechts €3,85. Super voordelig dus.

2017-10-16 18.18.39

Je kunt leuk fietsen in Haarlem. Je hebt namelijk heel veel romantische oude straatjes. Ook de grachten volgen is leuk. Wij hebben ook een paar parkjes bezocht. Vlakbij het station heb je een heel mooi langgerekt park langs het water waar je heerlijk kunt fietsen (en wandelen natuurlijk).

Haarlem heeft ook een mooi aanbod aan musea. De bekendste zijn natuurlijk het Frans Hals museum en het Teylers museum. Deze liggen alle twee dicht bij het centrum op loopafstand.

2017-10-16 17.21.47

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s