Vegan brownies (kerst #2)

Nu is het tijd voor een recipe try-out! Dit recept komt van Vegetus
Het is een recept voor vegan brownies. Wij vierden met vriendinnen ‘sinterkerst & nieuw” en toen maakte een vriendin van mij, Noa, deze lekkere brownies. Toen dachten we, dit is een recipe try-out waard! In dit artikel lees je het recept, de ervaring tijdens het bakken, tips en natuurlijk de taste-test.

Ten eerste het recept. Je vindt het recept als je hier drukt.

Eigenlijk heeft ze precies het recept gevolgd. Als melk kokosmelk gebruikt (de dunne versie) en als olie zonnebloemolie. Qua chocola kun je als echte chocoladeliefhebber ook een extra pure variant toevoegen en iets minder cacao. De chocola heeft ze ipv au bain marie gewoon in de magnetron gesmolten. Lekker makkelijk en net zo lekker šŸ™‚
Het was eigenlijk een heel makkelijk recept waar de verhoudingen goed klopte. Ook de temperatuur en tijd in de oven kwamen precies overeen. Echt veel aanpassingen of tips hebben we dus niet.
Wel kun je van deze brownies leuke kerstbrownies maken! Je kunt er bv kerstboompjes van maken. Je snijdt ze dan in driehoeken en steekt er een (eetbaar)stokje onderin als boomstam. Dat ziet er super leuk uit! Met glazuur zou je nog lichtjes en kerstballen kunnen maken.
Wij hebben er eetbare glitters overheen gestrooid wat ook een heel feestelijk effect gaf.

Heerlijke vegan brownies

Als laatste is het tijd voor de taste-test. Deze brownie werd gemaakt tijdens ‘sinterkerst & nieuw’ en is dus meteen door een heleboel mensen geproefd. Onder al deze mensen viel hij goed in de smaak! Ik vond het ook een hele lekkere brownie. Hij was zacht van binnen en nog een beetje knapperig van buiten. Qua smaak vond ik hem precies goed en niet te zoet. Wel een beetje zwaar, maar dat heb je altijd wel met brownies. Ik zou zeggen, gewoon kleine stukjes snijden šŸ˜‰

Al met al een makkelijk en lekker recept voor de feestdagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s