Vanille donuts

Ik heb laatst een donut bakvorm gekregen en die moest ik natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen! Ik begin mijn eerste donut recept maar basic met lekkere vanille donuts. Ik ben meteen al helemaal weg van het maken en versieren van donuts, dus er zullen zeker meer donut recepten aankomen! Het is zo makkelijk te maken en het ziet er hartstikke leuk uit. Dit zijn alleen wel baked donuts en niet gefrituurde! Dus de smaak gaat meer richting cake dan een ‘echte’ donut zoals wij die gewend zijn. Maar desalniettemin ziet het er wel super schattig uit en de smaak is goed, net als echte donuts šŸ˜‰

donuts__1010162

Ingrediƫnten
  • 120 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 1 tl limoen/citroen sap
  • 1 el chiazaadjes + 3 el water
  • 100 ml plantaardige melk
  • 50 gram gesmolten boter
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175Ā°C

Meng eerst de eetlepel chiazaadjes met drie eetlepels water en laat dit even dik worden. De chiazaadjes vervangen het ei maar geven ook een leuk vanille effect omdat het net vanille puntjes lijken šŸ˜‰

Doe nu alle droge ingrediƫnten (bloem, suiker, bakpoeder en baksoda) in een kom en roer dit even door.

Voeg hier de rest van de ingrediĆ«nten aan toe (limoen/citroensap, chia-‘ei’, plantaardige melk en gesmolten boter.

Meng dit goed tot je een mooi glad beslag hebt. Doe dit beslag in een donut bakvorm. Als je geen donut bakvorm hebt kun je deze ook zelf maken van een cupcake bakvorm zie hier een voorbeeld. Je kunt van dit deeg ook gewoon heerlijke cupcakes maken!

Bak de donuts voor 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Nu is het tijd om je fantasie de vrije loop te laten! Versier de donuts zoals jij ze leuk vindt šŸ™‚

TIP: Zorg dat de temperatuur van de boter en melk niet te hoog is. Dus zorg dat de melk niet koud uit de koelkast komt en dat je de boter niet meteen vanaf het smelten in de kom gooit. Als dit verschil te groot is zal de boter namelijk gaan stollen. Ik warm zelf de melk altijd een klein beetje op in de magnetron.

donuts__1010161

Laat me weten hoe het is gelukt als je het recept hebt uitgeprobeerd! Dat vind ik altijd erg leuk om te horen of zien šŸ™‚
Dit kan via de reacties of tag me in Instagram!
@myveggieveganway

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s