Gezondheidsbeurs 2018

Afgelopen zondag ben ik samen met een vriendin voor het eerst naar de gezondheidsbeurs in Utrecht geweest. Ik zal in dit artikeltje een samenvatting geven van mijn ervaring!

Wat is de gezondheidsbeurs?

Het is eigenlijk bedoeld om inspiratie op te doen voor een gezonde leefstijl. Deze inspiratie krijg je niet alleen door langs de verschillende stands te lopen maar er worden ook een heleboel lezingen en workshops gegeven! Veel afwisseling dus.

De stands

Ze hadden echt van alles en nog wat! Van etenswaren tot supplementen, maar je kon bijvoorbeeld ook sportartikelen of zelfs een jacuzzi kopen! Het ging dus echt alle kanten op. Dit vond ik zelf heel leuk! Ik ben heel veel tegengekomen waar ik nog nooit van had gehoord. Bij heel veel stands die eten verkochten kon je ook proeven! Aan het eind van de middag was mijn maagje zeker goed gevuld met van alles en nog wat. Lekkere healthy bars, maar ook vegan ijs en ik heb voor het eerst een heleboel glutenvrije producten geprobeerd. Daar was ik altijd al benieuwd naar en zo’n beurs is natuurlijk de ideale plek om dat allemaal uit te proberen. Wel moet ik zeggen dat ik niet alles even betrouwbaar vond, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik heb namelijk niet het gevoel dat het vasthouden van een steen meteen een probleem kan oplossen, maar sommige mensen kan het blijkbaar wel helpen. Dat maakt het ook weer interessant 🙂

Je kon ook heel veel kopen met mooie kortingen! Bijna alle stands hadden speciale beursaanbiedingen. Bijvoorbeeld 15% korting, 1+1 gratis etc. Voor mensen die deze producten veel gebruiken super handig dus! Lekker inslaan!

Ik vond wel dat de sommige stands wat gezelliger ingericht mochten worden 😉 Ik denk dat er ook veel mensen komen (like me) zonder een duidelijk doel en die willen natuurlijk over een super gezellige markt lopen. Er waren zeker kraampjes die er leuk uit zagen maar soms kreeg ik toch teveel dat beursidee (tja.. dat was het natuurlijk ook, maar ik ben iemand die heel erg van een leuke gezellige sfeer houdt). Personal opinion!

Gezondheidstests & massages

Je kon ook veel laten testen op gezondheidsgebied. Zo kon je een allergietest doen en de waardes in je bloed laten checken. Ik heb dat niet gedaan, maar ik denk dat het voor veel mensen interessante testen kunnen zijn!

Naast de testen kon je ook heel (!) veel verschillende soorten massages nemen! In kleine maar ook grote massagestoelen. Ook werden er voet- of rugmassages aangeboden door echte masseurs. Als je de hele dag over zo’n markt aan het struinen bent is dat natuurlijk heerlijk!

Workshops

whatsapp-image-2018-02-04-at-16-02-23.jpeg
Er werden leuke en actieve workshops gehouden. Je kon work-outs volgen, meedoen met yogalessen, hoelahoepen, trampoline springen en ga zo maar door. Ook hier dus veel afwisseling en dat maakte de beurs erg leuk.  Je loop zo niet alleen saai langs alle kraampjes, maar bent ook echt zelf bezig

 

En dan waren er nog de verschillende kookworkshops door onder andere chefkok Mathijs Vrieze. Ik vond deze workshops super leuk en interessant! Er werd veel verteld en je kon via een groot scherm meekijken. Aan het einde kon je natuurlijk ook even lekker proeven wat het helemaal afmaakte 😉

WhatsApp Image 2018-02-04 at 14.24.48

Eten

Naast het vele gratis eten dat je kon proeven, waren er ook full-size porties te koop. Er was een groot aanbod. Natuurlijk ook vegan! Ik moet zeggen dat het eten er super goed uit zag, maar dat we niks hebben genomen. Aan al de kleine hapjes die we tussendoor kregen hadden wij al genoeg! Ook was het wel erg duur, maar dat is meestal bij zo’n beurs.

Lezingen

img-2472.jpg

Er werden mega veel lezingen gegeven de hele dag! Ook hier was er voor iedereen wat wils. Je had lezingen over specifieke onderwerpen, zoals ‘diabetes’, maar ook hele brede onderwerpen zoals ‘wat doet eten met ons?’. De lezingen werden in kleine en grotere zalen gehouden.

De lezingen werden door gespecialiseerde mensen gegeven die met veel enthousiasme vertelden. Erg leuk!

Bereikbaarheid

De gezondheidsbeurs was in de Jaarbeurs in Utrecht. Met het openbaar vervoer is dit super goed bereikbaar! Met de trein ga je naar Utrecht Centraal en vanaf daar moet je alleen de weg oversteken en je bent er. Nog geen 5 minuten lopen. Lekker makkelijk dus.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s