Makkelijke valentijn treats

Valentijn komt er weer aan, dus tijd om voor je geliefde (of gewoon je vrienden natuurlijk 🙂 ) extra uit te pakken! Het valt midden in de week, dus misschien heb je niet zoveel tijd om uitgebreid te bakken. Dan zijn deze treats precies wat je zoekt! Ik heb drie makkelijke receptjes gemaakt. Allemaal met de vegan pie crust van Tante Fanny als basis. Je kunt natuurlijk ook zelf een pie crust maken!

Abrikozen gebakjes

Valentijnkoekjes__1010174

Rol de pie crust uit tot een dunne plak. Steek hier ronde vormpjes uit. Beleg nu de helft met wat abrikozen jam en kleine stukjes gedroogde abrikoos. Uit de andere helft steek je wat kleine rondjes weg. Dit kan je op verschillende manieren doen. Ik gebruikte het kopje van een spuitzak, super handig! Bewaar de uitgestoken rondjes wel, want weggooien is natuurlijk zonde. Vouw nu de kant met de rondje over de gevulde kant van het gebakje. Druk het wederom aan met een vork zodat je ook meteen een leuk patroontje krijgt. Maak de bovenkant een beetje nat met water en bestrooi het met wat rietsuiker. Je kunt nu ook de uitgestoken rondjes op het gebakje plakken zoals je kunt zien op de foto.

Tiny strawberry hearts

Valentijnkoekjes__1010170

Naast de grote hartjes is dit ook een leuk receptje voor kleine hartjes. Rol de pie crust uit tot je een vierkant hebt. Besmeer deze met aarbeienjam en wat kristalsuiker (suiker is optioneel maar de pie crust is van zichzelf niet heel zoet). Nu rol je de beide zijkanten voor de helft naar binnen. Je begint dus aan Ă©Ă©n kant die je mooi strak oprolt tot het midden. Hierna pak je de andere kant en rolt deze ook strak op tot het de andere raakt. Je krijgt nu al een soort hartjes vorm. Snijd dunne plakjes van de streng die je krijgt. Je merkt dat de onderkant een beetje los zit. Deze trek je iets naar buiten en zo vorm je een hartje.

Big strawberry hearts

Valentijnkoekjes__1010171

Rol de pie crust uit tot een dunne plak. Steek hier hartjes vormpjes uit. Vul de helft van de vormpjes met aardbeienjam (of jam naar keuze). Nu pak je telkens de andere helft van het hartje en legt deze op een met jam belegd hartje. Druk met een vork de zijkanten tegen elkaar. Maak de bovenkant een beetje nat met water en bestrooi de hartjes met kaneelsuiker (kristalsuiker+kaneel). Dit doe je voor ongeveer 15 minuten in een oven van 170°C.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s