Leuke (vegan) hotspots in Delft

Eindelijk ziet het weerbericht er weer veelbelovend uit. Om dit te vieren ging ik een dagje naar Delft. Een ontdekking, want wat is Delft een leuk stadje zeg! Het is mooi, oud en je hebt er heel erg veel leuke zaakjes. In dit artikel zal ik een paar tips met jullie delen.

Delft is misschien niet de eerste stad waar je aan zou denken als je bijvoorbeeld wilt gaan shoppen, maar ze hebben er hele leuke eigenzinnige winkels. Ook hebben ze veel leuke vegan zaakjes! Hierdoor was ik echt verrast! Dus: neem dit artikeltje door en plan een reisje naar Delft 😉 Je wordt ook nog eens helemaal ondergedompeld in de typische Nederlandse cultuur. Want ja, in Delft staan er soms nog klompenmakers op straat (tuurlijk is dit voor de toeristen, maar toch wel grappig om te zien).

*Niks uit deze post is gesponserd

Vegan zaakjes

Kek

WhatsApp Image 2018-04-15 at 17.58.21Kek is een heel erg leuke zaakje! Echt een must om een smoothie te drinken, want wat zagen die er leuk uit. Met ananasbladeren en vers fruit. Helaas zat het helemaal vol en was er voor ons geen plekje. Voor deze keer dus niks bij Kek kunnen bestellen, maar ik kom er zeker een keer terug.

Wildgroei

 

Voordat ik een dagje weg ga check ik altijd van te voren waar de leuke zaakjes zitten. Heel toevallig was er echt net (2 dagen) een nieuw zaakje in Delft geopend dat helemaal gefocust is op de vegetarische en veganistische keuken. Het zag er ook nog eens super leuk uit op de foto’s, dus daar moesten we natuurlijk even langs. Er is een hele uitgebreide keuze voor veganisten. De eigenaresse (het zijn er twee, moeder en dochter, maar we hebben alleen de moeder nu gezien) is erg aardig. En je kunt er zowel binnen als buiten leuk zitten. Als je naar Delft gaat zou ik er zeker even langs gaan. Om iets verfrissends te drinken (natural lemonade), een vegan lunch of een (vegan) gebakje 🙂

Hummus

IMG_0961

Wederom een heel erg leuk zaakje waar je voor lunch en avondeten goed terecht kan als vegetariër of veganist. Ik keek al de hele dag uit om daar te gaan eten, maar toen we daar aankwamen was het helemaal stampvol! Pas om 20:45 zou er een tafeltje vrijkomen. Mijn tip is dus om te reserveren! De kaart en het zaakje is in ieder geval al goedgekeurd. Weer een reden om terug te gaan…

Bagels and Beans

Ook de grote keten Bagels and Beans zit in Delft! Zij serveren steeds meer vegan opties, wat ik erg leuk vind! Wij zijn er nu niet geweest, maar een lekkere bagel is altijd goed 🙂

Leuke zaakjes

In Delft struikel je echt over de leuke zaakjes! Ik ben overal en nergens in- en uitgelopen. Ik zal er een paar noemen, maar wees dus prepared, er is nog veel meer!

Van maanen

 

Ik denk dat veel van jullie bakkerij Van Maanen wel kennen. Mij klonk de naam in ieder geval bekend in de oren. Normaal gesproken zou ik niet zo snel een bakker inlopen als ik een dagje weg ga, maar dit zag er zo leuk uit! De winkel is echt super leuk ingericht en ze hebben hun concept sinds een tijd helemaal aangepast. Je kan er namelijk ook lunchen (bij hele leuke ingerichte hoekjes) en ze verkopen zoveel leuke spulletjes. Van vegan kookboeken tot heerlijke pindakaas van de pindakaaswinkel (denk aan smaken als caramel zeezout, kokos en kaneel). Maar ook veel non-food. Leuke gadgets, sieraden en vooral heel erg veel leuk servies (I love servies!). We hebben daar als cadeau voor iemand zelf olie getapt. Leuk idee was dat! Ik zou zeggen de moeite waard om even naar binnen te lopen. Ze zijn niet per se heel erg gericht op vegan maar zoals ik al zei hebben ze wel wat, zoals kookboeken. En dat servies kan natuurlijk niemand laten liggen…

Pleck shop and eat

 

Pleck is een hele leuke winkel waar ze van alles combineren. Kleding, frutsels maar ook eten en drinken. Voor in de winkel het non-food gedeelte en achter in de winkel het eten. Ook hebben ze achter in de winkel een ruilbibliotheekje. Grappig, want ik zag toevallig een leuk boek en die mocht ik meenemen! Het winkeltje is erg schattig ingericht en de medewerkers waren ook heel spontaan en aardig.

Groene vingers

WhatsApp Image 2018-04-15 at 17.58.24 (2)Als je langs Groene Vingers loopt, wordt volgens mij iedereen meteen blij en komen de zomerkriebels naar boven. Bij mij in ieder geval wel! De winkel staat vol met mooie planten. Het is moeilijk om niet naar binnen te lopen. Als je op zoek bent naar een leuk cadeautje voor iemand, kun je hier altijd wel terecht!

 

Loco lama

WhatsApp Image 2018-04-15 at 17.58.25 (1)

Dit zaakje zit naast Hummus, dus als je naar de ene gaat kun je ook meteen even naar de ander 😉 Loco Lama is precies zo’n winkel waar ik echt uren in rond zou kunnen lopen en werkelijk alles wil hebben (maar niks nodig heb…). Ze hebben zoveel leuke schattige spulletjes daar. Ook hier vind je altijd wel een goed cadeautje. Wij hebben ook wat ingeslagen! En als je zegt dat het een cadeautje is wordt het ook nog eens hartstikke leuk ingepakt.

Markt

Wij waren er op zaterdag en toen was er een gezellige rommel- en weekmarkt. Hierdoor hing er een hele leuke sfeer in de binnenstad! Er werd van alles en nog wat verkocht. Vooral veel oudhollandse spullen.

Het zal duidelijk zijn: ik vond Delft een hele leuke stad! Nog leuker dan ik had gedacht. De laatste keer dat ik in Delft was, was alweer 7 jaar terug of zoiets… Ik denk dat ik nu wel weer sneller eens langs deze stad hop!
Heb jij nog goeie tips in Delft? Let me know!
WhatsApp Image 2018-04-15 at 17.58.21 (1)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s