Vegan hotspots in New York City

Ik ben in de meivakantie in New York geweest en het was echt fantastisch! Wat een geweldige stad is het. Heel veel te doen, te zien en te beleven. En er is mega veel vegan aanbod. Ik ga in deze post dus zeker niet alle vegan opties met jullie kunnen delen, maar wel een paar die wij hebben gezien en hebben uitgeprobeerd 🙂

New York 2018_IMG_2350In New York is het heel gebruikelijk alles to-go te doen. Wij hebben in totaal ook maar twee keer ergens binnen gezeten voor het eten. Ik ben echt fan geworden van de to-go stijl! De inrichting van de stad houdt er goed rekening mee. Er zijn overal leuke gratis plekken waar je je eten op kunt eten. In parkjes, mooi tussen het groen en kleuren van de bloemen, of op een gezellig ingerichte open plekken in de stad.

Ik heb nog veel meer te vertellen over New York, dus ik denk dat er zeker nog wel een andere post online komt. Maar deze dus all about vegan food.

By Chloe

De eerste dag zijn we bij By Chloe geweest. Dit is een 100% vegan zaakje. Ze hebben meerdere locaties in New York, allemaal centraal gelegen. Wij zijn bij de vestiging naast Rockerfeller center geweest. Ik moet zeggen dat ik het helemaal niet gewend ben dat er zoveel heerlijke vegan opties zijn bij restaurants. Alles klonk zo goed! Wij zijn uiteindelijk gegaan voor een broodje met meatballs en een salade. Zoals je op de foto ziet zag het er ten eerste heerlijk uit maar nog belangrijker, het smaakte ook fantastisch! We hadden graag nog meer uitgeprobeerd, maar we wilde ook nog andere eetzaakjes langs. We zijn dus helaas niet terug geweest, maar als je in de buurt bent moet je hier zeker even naartoe! PS: de vegan sausjes die je leuk kan tappen waren ook heel lekker 🙂

Wholefoods

Wholefoods is een leuke supermarkt die je overal vindt in New York. Je kunt er vegan snacks halen zoals de blueberry muffin die wij hadden. Je kunt er ook terecht voor het avondeten. Je hebt grote schalen met vers eten, warm en koud. Zo kun je zelf in een to-go verpakking je maaltijd samenstellen die je betaalt per lb. Wij hebben hier een salade samengesteld die we vervolgens op de avondboot richting het Vrijheidsbeeld hebben gegeten. Lekker en handig! Wholefoods is dus een aanrader als je onderweg iets wilt eten of als je ergens wilt picknicken.

Grand Central market

Dit is een leuke overdekte markt die je bij Grand Central vindt. Grand Central is sowieso al een hele mooie plek om te bezoeken. Dan kan je meteen de markt meepakken! Je hebt hier voor iedereen, dus ook voor vegans, wat wils. Zelfs als je er niks haalt is het leuk om er even door heen te lopen. Je loopt binnen vanaf Grand Central en je kunt aan de andere kant weer naar buiten.

Flavors

Flavors is een zaakje met vegan opties. Je kan hier ook veel maaltijden zoals salades zelf samenstellen. Wij kozen voor het veggie broodje.  Dit zaakje is heel dicht bij de haven waar de ferries naar bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld en Governors island vertrekken. Wij namen ons broodje dus mee op de boot. Handig, snel en lekker.

The cinnamon snail

New York 2018_IMG_1406

Dit was een zaakje dicht bij ons hotel. Toen het lekker weer was haalde we hier wat vegan lekkers en konden het buiten in de zon opeten. Wij kozen voor de heerlijke vegan cinnamon rolls en donuts. Met het zonnetje en een prachtig uitzicht: wat wil je nog meer? (huhm nou terug hahah ik wil terug!)

Smorgasburg

Oke, ik zal meteen maar zeggen: of je een vegan bent of niet je moet naar Smorgasburg! Dit is een hele leuke markt in Brooklyn. Je hebt hier heel erg veel vegan opties. Je kunt wat to-go halen en het daarna op het gras of aan de tafels opeten met uitzicht op de skyline van New York. Dat was echt genieten!
Wij hadden een broodje pulled jackfruit en een cactus sapje, jummy!

Starbucks

In New York zie je iedereen op straat met een Starbucks to-go beker in hun hand. Om ons goed tussen de Amerikanen te mengen moesten wij natuurlijk ook een Starbucks halen. Ook hier genoeg vegan opties!

Blossom

Dit is een restaurant waar wij niet geweest zijn, maar wel langs liepen. De menukaart zag er goed uit! Ik heb nergens anders iets gelezen over dit restaurant, dus vandaar dat ik het even noem. Of het lekker is? Geen idee, maar het zag er leuk uit. Het zit aan de Westkant van Central Park (Blossom on Columbus), dus leuk te combineren met een fietstocht.

Champs dinner

Champs dinner is ook een restaurant dat 100% vegan is. Ook hier weer onwijs veel opties die ik eigenlijk allemaal wel zou willen proberen. Kan bijna niet geloven dat het allemaal vegan is. De prijzen vielen hier gelukkig ook wel mee, want het eten in New York is echt duur! Wij kozen voor de kipburger die je ziet op de foto! Wij hebben eerlijk gezegd alles gedeeld deze vakantie, want je eet regelmatig wat en de porties zijn groot. Vandaar dat we hier niks anders hebben geprobeerd. We moeten snel maar eens terug 🙂 Wel moet ik zeggen dat ik de inrichting niet zo leuk vond. Maar ja, het eten is er heerlijk 😉

Chelsea market

Chelsea market is wederom een hele leuke overdekte markt waar je van alles en nog wat vindt. Ook genoeg vegan opties. Zelf tahini ijs… was zo benieuwd, maar uiteindelijk toch niet durven te proberen hahaha! Het bezoek aan deze markt kun je goed combineren met een wandeling over High Line. Het ligt naast elkaar.

Joe & the juice

Hier kun je hele lekkere sapjes halen. Soms ben je wel even toe aan een vitamine boost! Het zaakje zit verspreid over New York. Wel moet ik zeggen dat de smoothies hier best prijzig zijn, zoals overal in New York.

Sprinkles

Dit is een heel schattig bakkertje met vers gebak en ijs. Ze hebben een paar vegan opties. En moet je kijken, ze hebben zelfs een cupcake machine. Hoe leuk is dat?!

Butchers daughter

Dit is echt een fantastisch restaurant! We hebben hier heerlijk gegeten. Wel een beetje aan de prijs maar helemaal waard. Ik heb helaas geen foto’s kunnen maken want de camera was leeg… Het is in ieder geval een hele leuke inrichting en een hele uitgebreide 100% veganistische kaart.

Union square greenmarket

New York 2018_IMG_2626

Dit is een gezellige markt langs een leuk park. Er wordt van alles verkocht door lokale boeren, bakkers etc. Je hebt hier niet echt kant en klare lunch broodjes of gerechten maar meer groentes en brood voor mee naar huis. Er hangt een leuke sfeer. Het is naast het metro station dus heel makkelijk bereikbaar!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s