Vegan stoofvlees (van jackfruit)

Vandaag weer een nieuwe recipe try-out! Dit keer van het blog wateetjedanwel.
Ik had al een tijdje een potje jackfruit in de kelder staan die stond te springen om gebruikt te worden 😉 Ik was al best lang benieuwd naar de smaak en hoe je het lekker kan bereiden. Omdat ik zelf helemaal geen verstand heb van jackfruit besloot ik een recept van wateetjedanwel.nl te nemen. Zij heeft meerdere recepten met dit ingrediënt  op haar site staan. Ik ging voor het stoofvlees met patat. Het was een heel groot succes! Iedereen, de vegans en non-vegans, heeft er van genoten!

veganstoofvlees(jackfruit)WM.jpg__1020149_WM

Het is een goed recept. Ik heb het alleen een beetje aangepast naar mijn smaak, ook omdat ik niet alles in huis had 🙂 Verder zijn wij thuis met 4 personen, dus heb ik het recept gehalveerd. Origineel was het namelijk voor 6-8 personen.
Het originele recept vind je hier

De gehalveerde versie met kleine aanpassingen (hoofdletter+dik aangegeven)
 • olie, om te bakken
 • 1 blik ‘in brine’ (gepekeld) jackfruit
 • peper
 • ZOUT –> Ik heb het zout weggelaten omdat jackfruit uit blik en bouillon al veel zout bevat
 • bloem
 • 1 ui, in ringen gesneden
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • TIJM –> Ik had geen tijm in huis dus heb oregano gebruikt, prima alternatief!
 • 1 WORTEL –> Dit ingrediënt heb ik niet gehalveerd
 • 350 ml. tot 500 ml. groentebouillon –> Ik heb voor de gehalveerde versie 350 ml gebruikt
 • KLEIN BLIKJE TOMATENPUREE –> Ik heb ongeveer 2 el gebruikt
 • SCHEUT SOJASAUS –> Ik had geen sojasaus en heb dit vervangen door ketjap manis, erg lekker! Werd wel wat zoeter, maar dat was zeker geen probleem.
 • 1 plak ontbijtkoek
 • PATAT –> Ik ben voor gekookte aardappelen gegaan 🙂

Ik heb nog wat extra groente toegevoegd namelijk champignons door de stoof en als side dish bloemkool.

Bereidingswijze
Deze vind je ook op wateetjedanwel.nl! Klik hier
 • Spoel de jackfruit in een vergiet af en laat uitlekken. Snijd de harde stukken er vanaf. Trek de jackfruit uit elkaar met twee vorken, niet te fijn, er mogen best stukken jackfruit in het stoofvlees zitten in plaats van alleen draadjes.
 • Doe de jackfruit in een kom en bestrooi met peper en wat bloem. Schud goed heen en weer, zodat alle stukjes jackfruit gelijkmatig zijn bedekt.
 • Verhit wat olie in een ruime pan. Bak de jackfruit een paar minuten tot het begint te kleuren. HAAL UIT DE PAN EN ZET APART –> Ik bakte de jackfruit terwijl de groente in de stoofpot aan het bakken was zodat het wat sneller klaar was.
 • Voeg een klein beetje olie toe en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de tijm/oregano toe en bak ze even mee. Voeg dan de wortel toe en bak tot die ook zacht geworden is. Doe op het laatst eventueel wat champignons in de stoof.
 • Voeg de jackfruit toe.
 • Giet de bouillon erbij, begin met ongeveer 350 ml.
 • Voeg de tomatenpuree en een flinke scheut sojasaus of ketjap manis toe en roer alles goed door.
 • Verkruimel de ontbijtkoek en voeg dit toe, roer alles goed door en laat tien minuutjes op een laag vuur pruttelen.
 • Bereid ondertussen de patat/aardappelen.
 • Voeg eventueel de rest van de bouillon toe.

veganstoofvlees(jackfruit)WM.jpg__1020153_WM

Ik ben heel blij dat ik dit recept gevonden heb, want het was super lekker. Ik ben nu van plan vaker met jackfruit te koken ! Als iemand nog een lekker recept weet, let me know 🙂 Ik zag op wateetjedanwel.nl al een receptje voor saté van jackfruit, wie weet is dat mijn volgende try-out…

Met dank aan:

wateetjedanwel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s