3 ingredients agar agar jam

on

Ik heb laatst een recept voor healthy chia jam geplaatst. Onze plant heeft dit jaar heel veel aardbeien gegeven, maar we zijn nu helaas aan het einde van het aardbeienseizoen… Om dit af te sluiten nog een recept voor jam! Je kunt natuurlijk nog genoeg aardbeien in de winkel kopen 🙂

Dit recept bevat wel suiker maar een stuk minder dan normaal. Normaal is bij jam de regel 1:1 qua suiker maar ik heb er ongeveer 4:1 van gemaakt. Dus vier delen fruit en één deel suiker. Het is een super makkelijk recept met maar 3 ingrediënten.
strawberries from my own garden

Ingredienten
  • 400 gram aardbeien
  • 100 gram suiker
  • 2 tl agar agar poeder
Bereidingswijze
  1. Als je groot fruit gebruikt moet je deze in kleine stukjes snijden, maar met besjes is dit niet nodig. Doe het fruit in een pannetje en laat dit koken tot het fruit zacht wordt en uit elkaar valt. Er ontstaat een drapje. Dit kan wel zo’n 10 minuutjes duren.
  2. Om er echt jam van te maken moet je het nog extra fijn maken door het fruit met een vork te pureren tot je de substantie krijgt die je wilt. Je kan het lekker vinden om er grotere stukken in te laten of je maakt het helemaal fijn.
  3. Voeg nu de andere ingrediënten toe: de suiker en het agar agar poeder. Meng dit even goed door. Laat het nu weer een minuutje of twee pruttelen en laat het daarna afkoelen. Als het afkoelt zal het dikker worden.

 

homemade vegan less sugar jam

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s