Lavendi coffee Uitgelicht #1

Lavendi coffee in Leiden

In de allereerste uitgelicht zal ik het hebben over Lavendi! Lavendi is een heel leuk zaakje dichtbij het historische centrum van Leiden en heel dichtbij het station. Het zaakje zit er nog maar net, maar is nu al bekend bij de Leidenaren 😉 Neem maar van mij aan… iedereen heeft het erover bij mij op school. De freakshakes, de selfie coffees, de wafels en huisgemaakt gebak. Klinkt goed toch? Bijzonder lekker 🙂

Zoals ze vertellen op hun website is het een zaakje waar je je snel thuis voelt. Het is namelijk heel leuk ingericht! Veel bloemen, kleurrijke tegeltjes, wat roze accenten en lekkere stoelen om in weg te zakken. Het is ook niet zo groot, waardoor ik het heel knus vind.

Alles wat wordt geserveerd is huisgemaakt in het kleine keukentje. En wat er geserveerd wordt is ook meteen best uniek in Leiden. Ze verkopen namelijk verschillende freakshakes! Ik zelf zou er nooit een bestellen, want dat krijg ik in nog geen 100 jaar op ;). Maar ik snap heel goed dat veel mensen wel eens zo’n freakshake willen proberen. Ook verkopen ze selfie coffees. Hoe leuk is dat! Je kunt een foto van jezelf op een kopje koffie laten zetten. Ik had er hiervoor nog nooit van gehoord. Ziet er erg leuk uit! Sinds begin augustus is er een nieuwe kaart en zijn er ook lekkere huisgemaakte ice teas en kun je kiezen uit drie zomerse limo’s in de smaken komkommer, kersen en rose lemonade: die zie je op de foto!

Hebben ze hier ook veel aanbod voor vegans en mensen met allergieën? Jazeker! Ze hebben heel veel soorten melk zoals soja-, havermout-, kokos- en amandelmelk. Ze hebben ook lekkere frisse drankjes zoals smoothies en smoothiebowls gevuld met onder andere chia, granola, en kokos. Maar ook voor een hapje te eten hebben ze veel aanbod. Ze serveren een lekker vegan broodje en hebben soms huisgemaakt vegan gebak in het assortiment. Ik weet ook zeker dat ze broodjes kunnen veganizen zoals de avocado tosti. Op het moment zijn ze ook bezig met een vegan freakshake…. who knows… En: alles is ook te bestellen als to go.

Het zaakje wordt gerund door twee jonge en enthousiaste eigenaren/ondernemers. Het was al lang een droom voor hen en het is nu eindelijk werkelijkheid geworden! De naam Lavendi komt van het woord lave wat ‘verfrissen door te drinken te geven’ betekent. Super toepasselijk voor dit zaakje. De Italiaanse twist is een bedenksel. Het woord Lavendi heeft dus niks met lavendel te maken wat veel mensen denken. Het is een zelf bedacht woord 😉 Ik vind het een hele mooie naam!

Lavendi__1040159_WM

En surprise: Lavendi is niet zomaar een zaakje, maar het is het zaakje waar ik sinds kort ook werk! Ik begon aan dit artikel toen ik er nog niet werkte, hoe grappig is dat? Ik vind het onwijs leuk om hier te werken. De sfeer is top en elke dag is weer lekker afwisselend want een taakverdeling qua bediening en keuken is er niet, it’s up to you! Ik kan me geen leukere bijbaan wensen 😉

Zoals jullie kunnen lezen ben ik erg enthousiast! 🙂 De moeite waard om eens langs te gaan als je in Leiden bent.

Menukaart Lavendi coffee Leiden

Dagelijks open: 10:00 – 18:00
Steenstraat 12
2312 BW Leiden

http://www.lavendicoffee.com/

Opzoek naar meer leuke (vegan) zaakjes in Leiden lees dan eens deze post:
Vegan zaakjes in centrum Leiden

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Margreet schreef:

    Heel leuk zaakje! Alweer teruggeweest voor 2e keer!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s