Makkelijke courgettesoep

Wij zijn thuis grote fan van huisgemaakte soep! Kant en klaar lekker? Onzin, maak het gewoon lekker zelf want het is helemaal niet moeilijk. Dit recept bewijst weer dat een lekker soepje zo op tafel staat met maar een paar simpele ingrediĆ«nten. In deze post deel ik met jullie mijn moeders recept voor courgettesoep šŸ™‚

homemade courgette soep/zucchini soup

Dit recept is voor ongeveer 3-4 personen, maar je kunt het natuurlijk gerust verdubbelen!

Ingrediƫnten
  • 20 gram plantaardige boter of olijfolie
  • 1 flinke ui
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes (middelgroot)
  • 500 ml kokend water
  • Blokje groentebouillon
  • Snufje italiaanse kruiden
  • Snufje paprika poeder
  • Kokos-/sojaroom (kamertemperatuur)
  • Verse basilicum (optioneel voor garnering)
Bereidingswijze

Snijd de uitjes en de knoflook. Smelt nu de boter in een (soep)pan of maak de olijfolie heet en voeg de gesneden uit en knoflook toe. Terwijl dit in de pan zit te glazen kun je de courgettes snijden. Waneer de uitjes er een beetje doorzichtig uitzien kun je de courgettes toevoegen. Roerbak dit voor ongeveer 5 minuten.

Maak nu de bouillon klaar door het kokende water met het blokje groente bouillon te mengen tot het helemaal is opgelost. Voeg dit toe aan de pan samen met de kruiden. Laat dit 10 minuutjes zachtjes koken.

Pureer de soep nu met een staafmixer en je soep is klaar! Ik serveer de room er meestal los bij maar je kunt het natuurlijk ook al meteen vermengen in de pan. Daarnaast eten wij er meestal wat (geroosterd) brood bij en vega balletjes om te snacken.

homemade courgette soep/zucchini soup

Tip: de soep kun je goed invriezen of de volgende dag nog eens opwarmen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s