Coffeelicious (Rotterdam) Uitgelicht #2

coffeelicious__1040277_WM

In mijn tweede uitgelicht ga ik jullie vertellen over het leuke zaakje Coffeelicious in Rotterdam waar ik vorige week hun nieuwe vegan high tea mocht proeven. Ik zal jullie vertellen over het eten, het concept en niet te vergeten een leuk nieuwtje!

Vegan High Tea bij Coffeelicious

Ik begin natuurlijk met het eten. Als je op hun instagram pagina kijkt word je al meteen verliefd op alle mooie taarten, koffie’s en freakshakes. Ik wilde er al een tijdje langsgaan en toen ik gevraagd werd voor een foodbloggers event waar ik de vegan high tea mocht proeven kon ik nátuurlijk geen nee zeggen. Ik heb meteen verlof van school gevraagd (en gekregen!) en ging met een big smile richting Rotterdam. Zoals je ziet op de foto’s was de tafel prachtig gedekt en zag de high tea er heerlijk uit. En alles was gewoon vegan?! Ik weet zeker dat als je iemand deze high tea voorschotelt en niet zegt dat het plantaardig is, niemand het door heeft. Zo lekker was het! De cupcakes waren niet te onderscheiden met ‘normale’ cupcakes. Ik ben verkocht 😉 Naast de vegan high tea zijn er nog meer vegan opties. Zo hebben ze bijvoorbeeld plantaardige melk voor in de koffie, vegan broodjes en taart, al staat dat laatste niet altijd aangegeven. Omdat ze net zo lekker zijn als de normale taarten 😉 Gewoon even vragen naar de opties dus.

Vegan High Tea bij Coffeelicious

Ook heb ik het verhaal achter Coffeelicious gehoord, waardoor ik het stiekem een nog leuker zaakje vind. Het is namelijk een echt familiebedrijf gerund door hardwerkende mensen die een passie hebben voor wat ze doen. Dat kon je wel horen tijdens de presentatie. Alles wordt handgemaakt en ook de recepten hebben ze zelf bewerkt. Wie had dat gedacht van zo’n grote keten. Zelfs het brood wordt in de ochtend vers bereid en afgebakken. Mijn idee dat grote ketens alles van grote leveranciers halen is in dit geval dus helemaal niet waar.
(oké dat hoeft natuurlijk ook zeker niet zo te zijn bij grote keten, no offence)

coffeelicious__1040271_WMcoffeelicious__1040265_WM

Wat ik ook leuk vind aan het concept is de huiselijke inrichting. Als een zaakje leuk is ingericht met mooi behang, fotolijstjes, bloemetjes etc. kan ik makkelijk de hele dag blijven hangen.

Coffeelicious zit aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, rondom allemaal andere leuke winkeltjes en horeca. Ik was eerder nog niet bekend met deze straat, maar je kunt hier volgens mij makkelijk een leuk middagje doorbrengen.

Je kunt voor op het terras zitten, in de gezellige binnentuin of binnen een plekje zoeken. De eerste verdieping is extra leuk ingericht met een gezellige rozenwand. Verder hebben ze ook vestigingen in Breda, Dordrecht en er komt er binnenkort eentje in Den Haag.

Vegan High Tea bij Coffeelicious

En ik had jullie nog een nieuwtje beloofd. Ik mag namelijk iets leuks onder jullie verloten. Wat dat is horen jullie volgende week. Ik zal het verloten op mijn Instagram pagina dus houd die zeker even in de gaten. Iets kleins, maar fijns 😉

PS: alles in deze post is gewoon mijn eigen mening! Ik ben oprecht hartstikke enthousiast.

Vegan High Tea bij Coffeelicious

En natuurlijk met dank aan Miranda van @health.mi.foodie en @devendes
http://www.devendes.nl

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s