Favo pizza toppings + Magioni review

Friday night is pizza night right? šŸ˜‰ Soms heb ik wel weer eens zin in een lekkere en makkelijke pizza. Wij gooien er thuis altijd zoveel mogelijk groenten op en eten er een lekkere salade bij. In deze post vertel ik jullie mij favoriete toppings, vegan kaasvervangers en laat ik weten wat ik van de magioni pizza bodems vind.

Favoriete toppings

De pizza op de foto is echt mijn all time favorite. Eerst doe ik een laagje groentespread (in dit geval paprika-chili) en daarover wat tomatensaus. Hierna top ik het met courget(ti), paprika, verse tomaten, worteltjes (ja echt het is lekker) en falafel. Falafel op een pizza is echt heel lekker. Hierna niet te vergeten wat Italiaanse kruiden en als je wilt een vegan kaasvervanger.

Lovely vegan veggie pizza

Kaasvervangers

Er zijn tegenwoordig een heleboel kaasvervangers. Ik ben zelf vooral fan van Edelgistvlokken. Ik strooi ze over mijn pizza, pasta etc. Dan denk je misschien, wat zijn in godsnaam Edelgistvlokken? Het is eigenlijk een gedroogde inactieve gist. Het ziet er misschien niet zo heel lekker uit en het klinkt ook niet al te smakelijk maar het heeft een kazige/hartige smaak. Ik en veel anderen zijn er fan van.

Ook heb je kaasvervangers uit de winkelschappen. Je hebt tegenwoordig echt onwijs veel soorten. Van geraspte kaas tot mozzarella en plakjes. Die kun je gewoon mee in de oven doen. Ze smelten alleen niet allemaal even goed. Zelf ben ik niet zo’n grote fan van deze plakjes kaas want ik heb het gevoel alsof je plastic aan het eten bent… but that’s just me! Heel veel mensen vinden het wel lekker merk ik.
P.S: van de vegan mozzarella ben ik wel fan!

Last but not least, zelf maken! Op het internet zijn er onwijs veel recepten om zelf vegan kaas te maken. Dit kan met bijvoorbeeld cashewnoten of tofu. Ik heb dit een paar keer gemaakt en bij anderen geproefd en ik moet zeggen dat het bijna altijd wel een succes was. Wel kost het wat extra tijd (en vaak ook extra geld) om het zelf te maken…

Magioni pizza

Lovely vegan veggie pizza!

Op de foto’s zie je een Magioni pizza bodem. Ik denk dat veel mensen die naam wel bekend voorkomt maar voor de mensen die het niet kennen: Magioni is een bedrijf wat pizzabodems maakt van groentes! Bijvoorbeeld bloemkool of courgette. Een bodem bevat vaak rond de 70 gram groente. Mooi meegenomen toch? En al zat er geen groente in, ik ben sowieso al fan van hun bodems. De smaak en dikte is precies mijn ding. Ik houd namelijk wel van een beetje dikke bodem, dus dan zit je bij Magioni goed. Op hun site staat ook dat er minder kcal en koolhydraten inzitten, dus dat klinkt ook niet verkeerd.
Hoe gezond je pizza uiteindelijk wordt, bepaal je voor het grootste deel zelf. Veel groente en geen kaas maakt al een wereld van verschil in vergelijking met een salami-kaas pizza uit het vriesvak.

https://magioni.com/

Lovely vegan Magioni pizza!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s