Vegan soda bread + winactie

Na de heerlijke vegan high-tea bij Coffeelicious kreeg ik bakmix voor sodabrood mee. Ik ben er zo snel mogelijk mee aan de slag gegaan en zoals je ziet is het resultaat mooi gelukt. Mooier dan ik van tevoren dacht 🙂 Ik had namelijk nog nooit eerder sodabrood gemaakt omdat ik aannam dat het niet zo lekker zou zijn en heel compact. Het hoeft namelijk niet te rijzen. Maar ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. Het heeft wel duidelijk een andere smaak dan normaal brood maar ik zou zeggen het proberen waard.

Heerlijk huisgemaakt Soda bread

Aan de sodabrood bakmix voeg je normaal karnemelk toe. Niet zo handig voor iemand die lactose intolerant is 😉  Maar Coffeelicious heeft er een vegan versie op bedacht. Namelijk de karnemelk vervangen door havermelk + 1 tl citroensap. Helemaal top! Het recept kun je dus makkelijk veganizen. Ook zijn er online veel recepten voor vegan sodabrood te vinden. Dus zonder dit pak kun je er natuurlijk ook mee aan de slag.

Ik vind het onwijs lekker om een variatie te maken op het sodabrood! Ik geef twee opties:

Sweet Soda Bread:

  • Voeg twee volle handen rozijnen toe
  • Een snufje kaneel
  • Vier eetlepels rietsuiker

Heerlijk Hartig Brood:

  • Voeg een handje fijngesneden olijven toe
  • Voeg ook een stuk of 10 fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe
  • plus rozemarijn en basilicum

En heb jij nu ook helemaal zin gekregen in zo’n lekker broodje? Dan heb ik leuk nieuws want ik mag een broodmix weggeven. Een klein maar fijn cadeautje toch 🙂

Sodabrood__1040473_via_photoshop_via_photoshop_WM

Wat je moet doen is @coffeelicious en mij (@myveggieveganway) volgen op Instagram en even laten weten dat je meedoet in de comments!
Good luck! Ik maak volgende week woensdag de winnaars bekend!

Heb je nou geen Instagram? Laat dan een reactie achter onder deze post, no problem!

En stay tuned: binnenkort laat ik mijn favoriete broodbeleg zien voor op dit sodabrood.

Heerlijk huisgemaakt vegan soda bread

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s